Life in beauty, beauty of life.


24.2.12

Pinkki päähänpisto -ihmiskokeita itselläni osa 1

Mariela_pinkki
Olen kertoillut aiemmissa postauksissani alkavan kevään siivittämästä värien kaipuustani. No, tämä kaipuu muuttui konkretiaksi hiusteni osalta toissailtana. Suihkussa shampoota vaahdotellessani silmiini osui pesukoneen päällä nököttänyt Davines'n Finest Pigments-suoraväripullo. Kävin joku aika sitten tyhjentämässä kaappini kampaamosta, jossa vuokratuolipaikkani oli ollut "nukkuvana" jo pitkään. Maailman tuulet ovat vieneet Make Up Bible -kirjaprojektin jälkeen uusiin haasteisiin, enkä ole yli vuoteen ehtinyt tekemään asiakkaita kampaamossa. Olen adoptoinut heidät määrittelemättömäksi ajaksi osaavien kollegoideni käsiin! Palataan shampoon vaahdotukseen: mietiskelin siinä, että miltähän näyttäisi, jos tuikkaisin kirkkaanpunaista suoraväriä pestyihin hiuksiini ja antaisin vaikuttaa vajaan minuutin ajan. Koska olen toiminnan nainen, kului noin 10 sekuntia tästä ajatuksesta ja olin jo lotraamassa väriä päähäni. Mieheni ilme oli, noh, melko hämmästynyt kun hän tuli käymään kylpyhuoneessa... Näky oli kuulemma kuin suoraan Carrie-leffasta!
Väri tarttui vaalennettuun kuontalooni (ja kynsiini!!!) yllättävän tasaisesti ja tömäkästi. Lähdin eilen palaveriin flamingon värisillä hiuksilla. Harmi vaan, en ottanut kuvaa. Tänä aamuna päätin kokeilla, kuinka hyvin Davines'n suoraväri on jysähtänyt latvoihini. Melko hyvin, sanoisin. Tein nimittäin kolme vaahdotusta syväpuhdistavalla shampoolla ja edelleen hiuksissa on ihana vaahtokarkin vaaleanpunainen sävy. Olen todella tyytyväinen tähän kokeiluuni ja meinaan viihtyä uudessa värissäni jonkun aikaa. Itseasiassa olen varannut kampaajan ensi viikolle, mutta näillä näppäimillä KC Teamin kouluttaja Jonna K saa viestin, jossa kerron, että värjäsin jo itse, kiitos vaan! Tyvikasvukaan ei tunnu enää niin tummalta kun latvoissa on sävyä. Pidin valkotukkaa melkein koko ajan fiftarityyliin taaksepäin kammattuna. Nyt tekeekin mieli tehdä littanoita lainekiharoita tai antaa etutukan roikkua rouheasti silmillä.

Perusväreistä poikkeava hiussävyni on aiheuttanut näiden parin päivän aikana ihastusta ja ihmetystä. Eilinen flamingotukka sai erään vanhan herran mumisemaan ohikulkiessaan: "Voi, voi, voi..." :)
Sensijaan pikkutytöt katsovat ihaillen hattarakruunuani. Tänään pidin hetken kenttätoimistoa Stockmannin Robert's Coffee'ssa ja naapuripöydän pikkuprinsessa ei meinannut saada katsettaan irti hiuksistani. Vaihdoimme myös muotitietoisten hymyn ja katseen.
Ja kyllä isompiakin prinsessoja hymyilyttää...! Törmäsin tänään Klaus K:n aamiaisella Ellen kauneustoimittajaan, Saara Ritvokseen ja Candy Shop-verkkokauppaa ja -blogia pyörittävään Heidi Valtoseen. Molemmat olivat kanssani samaa mieltä pinkin hiussävyn piristävyydestä.

davines kampaamot
Sen verran vielä tietoa tuosta käyttämästäni Davines'n Finest Pigments -väristä, että se on ainoastaan ammattikäyttöön tarkoitettu, lähes 100% luonnon raaka-aineista valmistettu suoraväri. Tehdessäni liiketyötä kampaamossa käytin näitä värejä todella paljon mm. raitojen sävyttämiseen. Ikävä kyllä näitä värejä ei voi ostaa kotikäyttöön, mutta ympäri Suomen löytyy runsaasti kampaamoita, joilla on Davines-värit käytössä. Kannattaa vierailla maahantuojan sivuilla! Sarjan sävyistä suurin osa on kauniita, luonnollisia hiekan, beigen ja ruskean sävyjä, mutta joukosta löytyy myös markkinoiden tehokkain tuhkasävy ja tämän pienen ihmiskokeeni perusteella pirullisen pureva punainen!

Jos haluat sävyttää, tai taittaa hiustesi väriä kevyellä kädellä, suosittelen tutustumaan Davines'n Alchemic System -pigmenttishampoisiin ja -hoitonaamioihin! Näitä myydään kuluttajille useissa kampaamoissa ja noudattelevat merkin tuttua ekologista linjaa.
davines alchemic system


1 comment:

  1. Hei!
    Tiiätkö kuka maahantuo Davinesta nykyään? On tainnut jäädä pois ID-hairilta..

    ReplyDelete