Life in beauty, beauty of life.


27.6.16

HEALING WEEK IN BALI part 1

Tervehdys viidakon keskeltä kaskaiden säestämältä iltateehetkeltä. Täällä ollaan Balin mystisellä saarella. Tosin en ole vielä nähnyt saaresta muuta kuin sen mitä viime torstai-iltana taksin kyydistä kuikuilin, parkkeerasin nimittäin ensi töikseni Ubud Sari Healt Resortiin. Te jotka olette mun Laihisraivarit-blogia seurailleet, tiedätte, että tykkään toteuttaa erilaisia puhdistuskuureja. Päätin toukokuussa, että sellainen olisi täydellinen aloitus tälle seikkailukesälleni, ja buukkasin itselleni seitsemän päivän mittaisen Healing Week in Bali-ohjelman tänne Ubud Sariin.


Ohjelmaan kuuluu mehuja ja hoitoja, that's about it! Sen lisäksi aamut aloitetaan kävelylenkillä riisipelloilla ja jooga & meditaatiotuokiolla. Mehuja, kasvislientä ja minttu/inkivääri/sitruunaruohoteetä juodaan kolmesti päivässä, muuten sitten pelkkää vettä. Tämä on itselleni varsin tuttua puuhaa, edellisen oman paastoni tein helmikuun alussa.


Mehuja on vaikka ja mitä mistä valita. Ensimmäisenä päivänä meillä oli lääkärintarkastus, ja Doctor mikähänsenniminytolikaan suositteli keskittymään vihermehuihin, koska niiden koostumus alkalisoi kehoa, eli vähentää elimistön happamuutta. Mä en voi sietää niitä, euh! Tuossa kuvassa mä niin iloisesti hymyilen mehuni kanssa, mutta totuus on, että mulla meni tunti (jep, tunti) saada mehu kurkustani alas. Ennen aamujoogaa saadaan aina eteemme myös kookosvettä, senkään mausta en tykkää. Olen yrittänyt monesti opetella näihin molempiin hyväätekeviin juomiin, mutta ei edelleenkään ole onnistunut... Jatkan totuttelua. 


Mitään paasto-oireita ei ole toistaiseksi tullut, enkä usko, että enää tuleekaan. Yleensä kärsin toisena päivänä päänsärystä ja kolmantena joskus varsin voimakkaastakin huonovointisuudesta. Nyt siis päättymässä päivä kolme, eli I think I made it! :D Healing Weekiin kuuluvat päivittäinen kuivaharjaus, infrapuna- ja höyrysaunominen sekä colonic-suolihuuhtelu ovat tainneet tehdä tepposensa, ja olen säästynyt kaikilta epämiellyttäviltä tuntemuksilta. Ainoat mälsät heilahtelut ovat olleet mielessä, ja tietenkin yöaikaan. Joka toinen yö olen nukkunut kuin tukki, joka toinen yö heräillyt ja nähnyt sekavia unia. Tämä on kyllä itselleni tyypillinen ilmiö trooppisessa ilmastossa. On kuumaa ja kosteaa, kroppa ja mieli menevät hetkeksi aikaa vähän sekaisin. Uskoisin, että homma tasoittuu pian.


Erilaisia hoitoja on kolme päivässä. Yksi niistä on koneellinen suolihuuhtelu, joka on todella tärkeä homma sisäisessä puhdistautumisessa. Tästä aiheesta on monta eri (asiantuntija) mielipidettä, mutta itse olen ainakin todennut suolihuuhtelun a) helpottavan paasto-oireita, b) virkistävän ja c) puhdistavan ihan oikeasti. Kotona olen "kumarrellut mekkaan", täällä se tehdään kahden ammattilaisen voimin, jotka samalla hierovat suolistoa ja kertovat mitä tuntevat ja näkevät kehostani colonicin perusteella. Tehokasta ja uskokaa tai älkää, ihan mukavaa! Nämä naiset tietävät mitä tekevät, molemmilla on sairaanhoitajatausta ja yhteensä 30 vuoden kokemus huuhteluista. Ja juttua riittää, kun kolme naista on näin intiimisti toisissaan kiinni 45 minuuttia. Meinaa välillä mennä kunnon kauneussalonkijuoruilun puolelle! :D


Eipä silti, kyllä päivän kohokohtia ovat kuitenkin erilaiset kuivaharjaukset, kuorinnat ja hieronnat. Eilen kävin läpi yli kaksi tuntia kestäneen detox-rituaalin, johon kuului noiden kaikkien lisäksi vielä kylpy ja merilevä-kehokääre. Marinoiduin kalalta tuoksahtavassa mömmössä hyvän tovin, jonka jälkeen olo oli kyllä todella loppuun rutistettu. On myös ollut shiatsua, deep tissue-hierontaa ja vaikka mitä. Ihania kaikki, mutta suosikikseni on noussut Mandi Lulur-hoito.


Siihen kuuluu kuivaharjauksen, hieronnan ja riisikuorinnan lisäksi kookoksesta tehdyn vartalomaidon levitys ja kukkakylpy. Luin jostain, että aikanaan jaavalaisia prinsessoja sun muita kuninkaallisia on kylvetetty näin ennen naimisiinmenoa, ja edelleen indonesialaiset ja erityisesti balilaiset naiset valmistautuvat omiin häihinsä Mandi Lulur-rituaalilla.


T'äytyy myöntää, että tuolla kylvyssä olo todellakin on kuin prinsessalla. En ole koskaan aiemmin makoillut kukkameressä, kyllä siinä jotain todella aisteja hivelevää on. Ja miltä iho tuntuukaan kaiken kapsutuksen ja lotraamisen jäljiltä, bliss! Onneksi näitä on vielä yksi jäljellä...


Vielä neljä päivää tätä ihanuutta edessä. Ei ole ollut nälkä, jotenkin tästä kaikesta nauttiessa ja samalla sisäänpäin kääntyessä syöminen tuntuu toissijaiselta toiminnolta. Tottakai odotan sitä hetkeä, kun pääsen toden teolla nauttimaan saaren herkuista. Varsinkin tuolla etelässä on tuttujen travellereiden kertomuksien mukaan tarjolla jos mitä kaikkea ihanaa raakaherkkua, smoothie bowlia sun muuta... Mutta sitä joudun vielä odottamaan heinäkuun puoleenväliin saakka, sillä tämän hyvinvointiretriitin jälkeen alkaa heti seuraava koitos. Siirryn ensi lauantaina kahdeksi viikoksi ashramiin suojiin. Siellä ruoka ja elämänmeno muutenkin on hyvin pienieleistä ja korutonta. Tuosta lisää tuonnempana, nyt painelen pehkuihin! :)

Pusuja, rakas juhannuksesta toipuva Suomeni! 
No comments:

Post a Comment