Life in beauty, beauty of life.


16.10.12

Behind The Scenes: Huippis & Change

Eilen tytöt joutuivat ensimmäiseen kovaan koitokseen vähissä vaatteissa. Kyseessä oli ihanan alusasumerkki Changen editorial-kuvaukset. Kuvista haluttiin edgyjä, muodikkaita ja näyttäviä, mutta poseerauksilta toivottiin luonnollisuutta ja oma-aloitteisuutta. Mallikokelaat saivat avukseen (tai haasteekseeen) näyttävän barokkituolin, jota piti hyödyntää kuvissa. Osalle tuoli toi turvaa ja he osasivat käyttää sitä upeasti hyödykseen. Toisille tuoli oli todellakin haaste ja joillain sen hyödyntäminen meni metsään niin, että pätkähti... :)

Kuuma kuusikko.

Päivän kuvaustiimi oli mahtava! Olimme sopineet Changen Marjo Topin kanssa, että kuvat saisivat tosiaan olla ei-mainosmaisia, vaan muodikkaita ja jopa rajuja. Oikea kuvaaja tällaista settiä säätämään oli ehdottomasti Juha Mustonen! Juhalla on rutkasti kokemusta mallien kanssa työskentelystä niin kotimaasta, kuin mm. Milanosta ja Pariisistakin.
Stylisti Jussi Koskivaara lensi kuvauksia varten Tukholmasta, missä hän toimii Marimekon visualistina. Olen tuntenut Jussin vuosia, ja tiesin, että siinä olisi mies paikallaan saamaan tytöt rentoutumaan ja näyttämään upeilta ja itsevarmoilta vähissä vaatteissa. Jussi osaa myös heittäytyä itse kuvauksissa ja laittaa itsensä kunnolla likoon, jotta lopputuloksesta tulisi täydellinen!
Juha & Jussi

Kuvaukset toteutetiin Helsingin Vuosaaressa, Kallvikin kauniissa rantamaisemissa. Ensimmäiset kuvat otettiin hiekkasärkällä. Olisi varmaan pitänyt uskoa tuota kuvan kylttiä...
Olisinpa uskonut kylttiä!!!
Olimme kaikessa rauhassa kuvailemassa ensimmäisiä kuvia kun rannalta akoi kuulua kiivasta huutelua. Lähdin pikajuoksua katsomaan mistä on kyse. Tilannehan oli se, että hiekkasärkkä, jonka kärjessä Annikaa kuvattiin, oli jäänyt eristyksiin rannasta. Tuuli oli kääntynyt niin, että vesiraja oli noussut särkälle ja erottanut sen rantaviivasta. No, eihän siinä muu auttanut, kuin alkaa siltaa rakentamaan. Oli nimittäin kaunis ja aurinkoinen päivä, eikä meillä kuvaustiimiläisillä ollut kumisaappaita mukana. Ei ollut suotavaa, että kukaan kastelisi jalkojaan ja tulisi kipeäksi.

Taavi tuunaa Annikan tukkaa hiekkasärkän kärjessä. Tässä kohtaa tehtäväkoordinaattori alkoi kuulla huutelua rannalta...


Autoni takaronkista löytyi talven jäljiltä sinne jäänyt lumilapio, jonka avulla kasasin märästä hiekasta sillan. Sitä pitkin Jussi sai kantaa Huippiskokelaita kuvaussettiin, ja kamera- & äänimiehet pääsivät luikkimaan särkän ja rannan väliä kuvin jaloin! Yhteensä 1,5 h ajan olin sillanrakennusvuorossa, välillä aina huutelin kellonaikoja, jotta kuvausryhmämme pysyisi aikataulussa!
Viiviltä ei pahemmin irronnut ideoita... Teuvan toivo "inspiroi" Juhaa lopulta Nosferatu-tyyliseen kuvasommitteluun,
josta tuomari-Sakke taitaa nähdä edelleen painajaisia! ;)

Sanna Ja Annika kuvattiin hiekkasärkällä, loput tytöt kuivalla maalla. Onneksi! Kädet olivat meinaan melkoisen kipeänä märän hiekan lappamisesta... Matleenalla ja Merillä homma meni vallan putkeen, mutta Viivi tuotti aikamoisen pettymyksen. Jos katsoitte eilisen jakson, huomasitte varmasti miten erilainen viivin "haudasta noussut" kuva oli muiden kuviin verrattuna. Viivi sai kuvaajan tuntemaan itsensä Juhan omien sanojen mukaan vähän hölmöksi. Kuvien onnistuminen on koko tiimin yhteistyön tulos! Malli ei voi ainoastaan "tehdä mitä käsketään" ja luottaa siihen, että oma upea ulkonäkö riittää hyvän kuvan aikaansaamiseksi.
Meri naulasi homman, Juhaa ei meinannut saada lopttamaan kuvaamista!

Mallin pitäisi inspiroida kuvaajaa! Näin kävi mm. Merin kohdalla. Häneltä irtosi ideoita ja hän osasi käyttää hyödykseen annettuja elementtejä. (tuoli, asusteet, hiekka...) Samoin homman naulasi myös Matleena! Hyvä malli saa asiakkaan buukkaamaan itsensä uudestaan. Changen Marjo Topi kehui Matleenan ja Merin suorituksia, ja tekisi kuulemma mielellään heidän kanssaan uudestaankin töitä.
Juha "poterossaan" tarkastelemassa Matun ruutuja.
Pinkkihilkka ja myrkkyomena? Eipäs, vaan Matleena rentoutumassa oman poseeraussuorituksensa jälkeen!

Annikan kuva valitttin viikon parhaaksi tuomaroinnissa. Se edustikin tehtävänanota, eli editorialmaisuutta hyvin. Annikan look on tällainen ja mielestäni Saken kommentti cyborgimaisuudesta osui naulan kantaan. Tähän tehtävään se sopi hyvin!
Polinan kuva oli ihan hieno ja hän poseerasi rohkeasti. Neidon ulosanti kuvauksissa vaan on aika kliseistä, jopa vähän ysärityylistä. Kädet kasvojen edessä ja lantio sivuun työnnettynä ovat tyypillisiä katalogiposeerauksia parinkymmenen vuoden takaa, mutta näin 2010-luvulla ne näyttävät vanhanaikaisilta ja tylsiltä. :( Sori vaan....

One size, fits all. Or many! :)


Sannan kuva ei ollut niin onnistunut, kuin koko tiimi olisi toivonut ja hän putosi kisasta. Sannan ulkonäkö on upea ja uniikki. Uskon, että hän tulee varmasti tekemään mallin töitä tulevaisuudessa, jos niin haluaa!

Changen Marjo Topi ja Juha kiittämässä tyttöjä mallikkaasti sujuneesta päivästä.

TÄÄLTÄ löytyvät kaikki Change-alusasukuvat, käyhän kurkkaamassa! Huippissaitilla myös paljon lisämateriaalia viime jakson kommelluksista.

No comments:

Post a Comment